Mecsek Legmagasabb Pont A Mousson

Nagynap Hu Vélemények
Monday, 15 April 2024

A szárazföldi rétegsor időnként/helyenként lepusztult, ezért jellemzően csak a legfiatalabb, késő-pleisztocén würmi löszök találhatók meg a területen. Würmi löszből került elő a pécsi mamut maradványa is. VízrajzSzerkesztés A Mecsek fő vízgyűjtője északon a Völgységi-patak, északnyugaton a Baranya-csatorna, délnyugaton a Pécsi-víz, délen a Vasas-Belvárdi-vízfolyás. Ezeket a Mecsek mintegy ezer forrása táplálja. Mecsek legmagasabb pont a mousson. ÉghajlatSzerkesztés A hegység klímájában mediterrán és kontinentális hatások egyaránt érvényesülnek. Az északi és déli lejtők között jelentős éghajlati különbség alakult ki. Az északi ill. magasabb területeken az éves csapadék mennyisége 800, a többi részen 700 mm. A napfényes órák száma évente 2000–2100, az évi középhőmérséklet 9–12. [4] ÉlővilágSzerkesztés FlóraSzerkesztés A Mecsek növényvilágát jellegzetessé teszi az a 20–30 olyan növényfaj, amely a Kárpát-medencében máshol nem él, valamint az a 13 különleges növénytársulás, amely csak itt fordul elő. A hegységben száznál több védett és fokozottan védett növényfaj él.

Mecsek Legmagasabb Pont A Mousson

Mecsek Mecsek magyarországi elhelyezkedése. FöldrajzMagasság 682 m, Zengő Tömeges A Dunántúl dombjai Terület 500 km 2 AdminisztrációOrszág Magyarország Vidék Dél-Dunántúl Megyék Baranya, Tolna A Mecsek ( Magyarország: Mecsek [mɛtʃɛk]; német: Metscheck; horvát: Meček; Szerb: Мечек) egy hatalmas hegy és északra található Pécs a dombok Dunántúl. A legmagasabb pontja a Zengő (682 m). Mecseki táj.

Mecsek Legmagasabb Ponta Delgada

Budapest: Műszaki Kiadó. 1985. (a katalógusokban formailag hibás ISBN-nel szerepel) ISBN 963-10-6607-X Hunyadi László. Földtan III – Általános földtörténeti ismeretek. Műszaki Kiadó (1979). ISBN 963-10-2959-x Mesébe illő falucskák a Mecsekben Földrajzportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap

A szomszédos Hármashegy - Kattintson e képre a galériához A kilátó járófelülete és oldalfalai amúgy lyukacsos acélrácsokból készültek, így aki hajlamos a tériszonyra, az készüljön fel, hogy idő kell, amíg hozzászokik a magassághoz. De megéri kivárni. Lefelé már sokkal gyorsabb az út, ha nem bámészkodunk, bő egy óra alatt le lehet jutni Hosszúheténybe. Persze miért ne bámészkodnánk, elvégre ezért mentünk fel. Dél-Dunántúl A "csúcsmászásra" így összességében olyan három órát számoljunk. Nemcsak esőben és ködben, de komolyabb szélben sem célszerű nekiindulni, mert ilyenkor nem lehet felmenni a kilátóba, érthető okokból. Mecsek legmagasabb pontja. A szintemelkedés amúgy 400 méter, ezt egy átlagosan edzett szervezettel könnyen megugorjuk, ugyanakkor nem árt, ha valami rendesebb cipőt kapunk magunkra. Az élmény garantált, mint ahogy az is, hogy nemcsak minket, de ismerőseinket is elvarázsolják a hegyen készült fotók. Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva.